Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki so shranjene v brskalniku. Piškotki se prenesejo v vaš brskalnik, ko prvič obiščete našo spletno stran. Z vašim naslednjim obiskom naše spletne strani z uporabo iste naprave/istega brskalnika, piškotek oziroma informacije, ki jih vsebuje, se pošljejo nazaj določeni spletni strani (lastni piškotki) ali drugi spletni strani, h kateri spada (drugi piškotki). S tem je ugotovljeno, da je bila spletna stran odprta z določenim brskalnikom in njen status se spremeni, na primer s prikazom določene vsebine. Tako si piškotki zapomnijo na primer vaše preference, vaš način uporabe spletne strani in s tem individualizirajo prikazane ponudbe.

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani

Zahtevane piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje naše spletne strani, uporablja izključno podjetje Transfera d.o.o. in se shranijo le na vašem računalniku med trenutno sejo brskalnika. Primeri zahtevanih piškotkov so:

  • Shranjevanje vaših odločitev glede uporabe piškotkov na naši spletni strani

Zahtevane piškotke lahko izključite z nastavitvami brskalnika. Podjetje Transfera svetuje svojim uporabnikom, da v tem primeru ne bodo mogli uporabljati vseh funkcij spletne strani v njenem celotnem obsegu.

Onemogočanje piškotkov z nastavitvijo brskalnika

Večina brskalnikov ima že samodejno nastavljeno samodejno sprejemanje piškotkov. Seveda že večina brskalnikov omogoča, da si lahko uporabnik sam nastavi način shranjevanja piškotkov. S tem, ko onemogočite piškotke spletna stran ne bo delovala pravilno oziroma bodo njene funkcionalnosti onemogočene.

Navodila za omogočanje nastavitev lahko najdete tukaj:

Piškotki, ki se namestijo na vaš računalnik ob obisku spletnega mesta www.transfera.si

_ga – Piškotek storitve Google Analytics. Piškotek se uporablja za razlikovanje med uporabniki in sejami. Piškotek se posodobi vsakič, ko se podatki pošljejo Google Analytics. Piškotek se izbriše 2 leti po namestitvi.

_gat – Piškotek storitve Google Analytics. Piškotek se uporablja za uravnavanje števila poslanih zahtevkov Google Analytics. Piškotek ne vsebuje informacij o uporabniku. Piškotek se izbriše 10 minut po namestitvi.

_gid – Piškotek storitve Google Analytics. Potreben za razlikovanje med uporabniki in sejami. Piškotek se izbriše 24 ur po namestitvi.

_utma – Piškotek storitve Google Analytics. Potreben za zbiranje informacij o uporabi spletne strani. Omogoča analizo obiska, s katero lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Podatki se zbirajo v anonimni obliki. Piškotek se izbriše 2 leti po namestitvi.

_utmb – Piškotek storitve Google Analytics. Potreben za zbiranje informacij o uporabi spletne strani. Omogoča analizo obiska, s katero lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Podatki se zbirajo v anonimni obliki. Piškotek se izbriše 30 minut po namestitvi.

_utmc – Piškotek storitve Google Analytics. Potreben za zbiranje informacij o uporabi spletne strani. Omogoča analizo obiska, s katero lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Podatki se zbirajo v anonimni obliki. Piškotek se izbriše po končani seji.

_utmt – Piškotek storitve Google Analytics. Potreben za zbiranje informacij o uporabi spletne strani. Omogoča analizo obiska, s katero lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Podatki se zbirajo v anonimni obliki. Piškotek se izbriše 30 minut po namestitvi.

_utmz – Piškotek storitve Google Analytics. Potreben za zbiranje informacij o uporabi spletne strani. Omogoča analizo obiska, s katero lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Podatki se zbirajo v anonimni obliki. Piškotek se izbriše 6 mesecev po namestitvi.

Google je zavezan zagotavljanju varnosti in zaščiti informacij, ki jih hrani v svojih računalniških sistemih, zato je v celotni organizaciji uvedena strategija večplastne zaščite.

V priporočilih za programsko opremo in priporočilih za zasebnost storitve Google Analytics je povzeto, kako skrbimo za zaščito vaših podatkov.

Pogoje uporabe si lahko preberete tukaj.

Za preprečitev nalaganja piškotkov Google Analytics si lahko prenesete dodatek za brskalnik: Vtičnik za preprečevanje nalaganja Google Analytics piškotkov

Google Analytics račun je nastavljen tako, da bodo vaši podatki izključeni iz vseh postopkov, ki niso specifično povezani z delovanjem in izboljševanjem storitve Google Analytics ali z varnostjo in integriteto podatkov.